Skolelivet

10 grunner til å velge folkehøgskole

På Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole er vi opptatt av å se alle våre elever. Vi ønsker å gi alle elever gode forutsetninger for fortsettelsen, om det er jobb, studie, og livet generelt. Det finnes neppe noen som føler seg truffet av alle 10 grunnene vi oppgir nedenfor, men hvis noen av dem gjelder deg, håper vi du vil vurdere å søke på vår folkehøgskole. 


1. På folkehøgskole skal du ikke bli noe, men noen!

Hos oss i Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole er ikke målet at du skal bli noe, men at du skal bli noen. Det er viktig for oss at alle våre elever kan fortsette videre i livet som selvstendige, sterke mennesker. Vi bryr oss ikke om hvor du har vært, og hva du kan, men hvor du skal, og hvem du er. Vi ønsker å hjelpe deg med å bli kjent med deg selv, samtidig som vi blir kjent med deg! 

2. Ekte læring og nysgjerrighet

Vi ønsker ikke at våre elever skal lære å få en god karakter, men at de skal lære å lære. Vi sier gjerne at vi skal «av-skolere» elevene våre. Med genuin nysgjerrighet blir ting mye lettere å lære, derfor er vi opptatt av at våre linjer og temaer skal være spennende for alle våre elever. Her lærer dere hvordan ting fungerer, i stedet for hva som er riktig svar på eksamen.

3. Finn din retning

Her får du muligheten til å få innblikk i flere av våre linjer. Det er ikke sånn at dersom du er interessert i fotografi, så vil du aldri kunne lære om drag. Vi åpner muligheten for tverrfaglig læring, og dette gir deg muligheten til å utforske flere retninger. Du trenger ikke vite hva du skal bruke resten av livet ditt på før du begynner på skolen hos oss. Det er heller ikke sikkert du vet dette når du er ferdig som elev hos oss, men vi håper vi kan hjelpe deg litt på veg. 

4. Sosialt samhold

Vi er overbevist om at du ikke finner et bedre sosialt samhold enn på folkehøgskolen. Her vil du kunne finne din plass. Om det er i klasserommet, på internatet eller på elevkveldene våre, så finnes det en plass for deg. 

Det skal være lett å delta sosialt på folkehøgskole. Her kan du være deg selv i alle settinger og alle andre skal også være seg selv her. Målet vårt er vi sammen skaper et raust og inkluderende miljø for alle. Vi ønsker å bli kjent med nettopp deg!

5. Et år uten karakterer

Dette betyr ikke at man ikke lærer noe på folkehøgskole, men det gir veldig mange muligheten til å kjenne på gleden av å lære igjen. Å lære noe nytt, der man kan fokusere på det man lærer, i stedet for å bekymre seg for om det kommer et spørsmål om det på eksamen. 

Dette er en viktig del av det å lære gjennom nysgjerrighet, og ikke fordi du føler du må. Hos oss kan du kjenne på stressfri læring igjen.

6. Studieturer

Opplev nye ting, bli noen erfaringer rikere, og få et innsyn i hvordan livet i resten av verden er. På våre studieturer vil du få opplevelser du husker resten av livet. Både når det kommer til relevant faginnhold, men også generelt om andre kulturer. 

I tillegg så er jo dette også fantastisk fine turer, til flotte steder, som er et velkomment avbrekk i hverdagen!

7. Et fritt år med forberedelse til livet

Mange ser på året på folkehøgskole som et friår med mening. Det er ikke helt et friår, men det er et veldig fritt år, med masse mening. En av tingene du kan oppnå med et år på folkehøgskole er å bli mer forberedt på livet videre. Om dette er å gjøre seg ferdig med videregående, ta høyere utdanning eller å jobbe. Du vet kanskje ikke helt hva du vil med livet ditt, men uansett hvilken linje du går på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole vil dette hjelpe deg videre.

Du vil få struktur, og en måte å lære på som vil gjøre deg trygg og komfortabel uansett hva du ønsker å lære videre.

8. Bli en selvstendig person

En av de store fordelene med å gå på folkehøgskole er det man kan kalle en litt myk overgang til å være selvstendig. Dette er en fantastisk mulighet til å lære hvordan ting fungerer når man skal flytte for seg selv. Du vil også bli tryggere på deg selv som person. Her finner du din plass i sosiale sammenhenger, og du vil bli tryggere i valgene du tar. Universiteter og forskning er enig om at elever som kommer fra folkehøgskole blir gode studenter og arbeidstakere. Dette er fordi våre elever utvikler en evne til å stå for valg man har tatt.

9. Spennende valgfag

Du låser deg ikke til kun ett fag hvis du velger folkehøgskole. Og i tillegg til alle folkehøgskolens linjer, har vi også mange interessante valgfag

Her får du variasjon i hverdagen med alt fra grafisk verksted og vaktmesteryrket, til friluftsliv og ballspill. Valgfagene varierer noe fra år til år ut i fra tilgjengelige lærer resurser og ut i fra deg og dine medelevers interesser. Mange valgfag er også en liten smak på hva linjene driver med. 

Dette er nok en mulighet til å selv velge hva du vil bruke skoleåret til. Vi mener også at våre valgfag har noe for alle, uansett interesser.

10. #fhsliv

Under denne hashtagen på Instagram finnes det nesten 270 000 grunner til å velge folkehøgskole. Hvis du fortsatt er usikker, og vil se eksempler fra tidligere og nåværende folkehøgskoleelever på hva en hverdag på folkehøgskole kan inneholde, ta en kikk, og få inspirasjon til ditt neste valg!

 

Share this Post: