Om skolen

Benedicte Hambro ansatt som internatleder

– Vi er utrolig glade for å få Benedicte Hambro inn i staben.  Hun er «the grand old lady» i folkehøgskolen, har masse av humør, engasjement og kjennskap folkehøgskolen, sier rektor Ingvild.


Når Benedicte får høre dette, ler hun: – Ja, 32 år i skoleslaget rettferdiggjør nok beskrivelsen. Folkehøgskolen er et fantastisk sted å jobbe.  Ingen dag er lik en annen, elevene gjør at du aldri får sjansen til å stagnere, og det er hele tiden nye utfordringer.  Det er spennende å få sjansen til å jobbe med internatet og det sosiale livet på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole.

benedicte
Benedicte Hambro er ansatt som internatleder på Arbeiderbevegelsens fhs

Hva gjør en internatleder?
– Enkelt sagt?  Passe på at elevene har det bra, svare Benedicte. 
– Internatet er elevenes hjem.  Hver internatgruppe blir en liten familie.  Og når en familie har det bra sammen, fungerer livet så mye bedre.  Folkehøgskole er så mye mer enn fag og sammen med elevene og de andre ansatte skal jeg ha hovedansvaret for at det sosiale livet fungerer. 

24/7
Det er hektiske dager når elevene er på plass og selv om jobben godt kunne fylle 24/7, har Benedicte tid til andre ting også.  – Heldigvis er jeg gift med en mann som er like opptatt av politikk og samfunnsliv som meg.  Vi har to hunder som krever sitt og i sommer får vi to katter i huset igjen.  Når vi har tid til overs ser vi på film og krim. Fritidsproblemer er et ukjent begrep. 

Benedicte er også forfatter av åtte bøker innen fortellerfaget og to bøker om folkehøgskolepedagogikk.

Share this Post: