Fred og konflikthåndtering, Skolelivet

Boot camp i fredsarbeid

Blir du frustrert over verdens urettferdighet? Mener du at en annen verden er mulig? Fred begynner med deg selv. Derfor søker vi engasjerte, modige og nysgjerrige mennesker til en real boot camp for fredstrening. Er det deg?


Verden trenger modige, kunnskapsrike og selvstendige mennesker. Tar du et år på Fred- og konfliktlinjen på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole vil du bli trent i konfliktløsning og fredsbygging. Du vil i tillegg vil få unike verktøy for å forstå deg selv, andre mennesker og verden rundt deg.  Du vil lære hvordan du kan gjøre en forskjell, praktisk og politisk. Du får garantert se nye sider av deg selv og få nye vennskap med mennesker fra hele landet og andre land. I tillegg vil du få et innblikk i verdens urettferdighet og problemstilllinger som fattigdom, menneskerettigheter, demokrati, klima, internasjonale konflikter- og organisasjoner. Målet – å gjøre deg klokere, smartere, tøffere, snillere og mer bevisst, helt uten eksamenspress og lange pensumlister.

Fred er noe vi er og noe vi gjør – hver dag. For å skape fred internasjonalt må vi begynne der. Vi må kjenne oss selv og samfunnet vi lever i. Og vi må ha verktøy som vi vet kan skape en samfunnsendring. Vi ruster ryggsekken din med gode, varierte og lærerike opplevelser. Et år hos oss gir deg personlige møter med spennende forelesere som er noen av Norges fremste eksperter på sitt felt. Vi vil ta utflukter ut i den nydelige naturen på Innlandet for å bli bedre kjent med hverandre og bruke naturen som inspirasjon. Vi vil besøke organisasjoner og institusjoner som jobber innenfor fred- og konfliktarbeid. Gjennom praktiske oppgaver, gruppearbeid, kreativ lek og rollespill vil vi forstå samfunnet bedre og ha det gøy! I løpet av året vil vi blant annet ha aktivistkurs, være med å arrangere skolens to festivaler og få sertifiseringskurs i konfliktløsning. Du vil få trening i å snakke foran mennesker og få et lite innblikk i akademisk forskning og metode. Ja, du vil av og til være utenfor komfortsonen – og du vil garantert trives der.

Foto: Patrick da Silva Sæther

Share this Post: