Fred og konflikthåndtering

Diplomatspire og idealist?

Fred- og konfliktfaget er et spennende og evigaktuelt fag som rommer mange tema. Vi ser blant annet på årsaker til krig og konflikt, kapitalisme, rasisme, menneskerettigheter og klimautfordringer? Du vil få en liten smakebit på fag som psykologi, historie og statsvitenskap.


Dialog

I løpet av året vil du få praktisk opplæring i politisk påvirkningsarbeid og konflikthåndtering mellom grupper og enkeltmennesker. Målet er å skape et meningsfylt annerledesår! Høres dette spennende ut? Vi har fremdeles noen ledige plasser, så søk i dag.

Internasjonal drømmejobb?

  • Drømmer du om å jobbe i et internasjonalt miljø, kanskje med diplomati? Eller synest du det er spennende med mekling og konfliktløsning? Ingen blir diplomat på et år og vi kan ikke love deg en karriere i FN etterpå. Derimot vil du i løpet av året få en blanding av teoretisk kunnskap med øvelser, turer og prosjekt som vil gi nyttig innsikt og forståelse om konflikter i samfunnet og verden. Ønsker du deg et år fylt til randen med ny og annerledes kunnskap – på dine premisser. Vi har kalt det en bootcamp i fred- og konfliktfag.

Frihet til å utforske

  • På folkehøgskole har du stor frihet som elev til å utforske dine mest brennende spørsmål.  Sammen skaper vi et levende laboratorium for å utforske de temaene som lærer og elev kommer med. Gjennom året leker vi oss og lærer gjennom ulike metoder. Du vil få en smakebit på akademisk metode og mer erfaringsbasert kunnskap. Vi er opptatt av å finne ut hva du er god på, hva du vil lære og hvordan du vil utvikle deg videre.
  • Ta kontakt for en hyggelig, uformell prat!
    Vennlig hilsen
    Margrete

Fristet? -klikk her for søknad 🙂

Share this Post: