Linjefag, Om skolen, Skolelivet

Førjulstid = pepperkakehusbaking

I år har vi valgt å legge den årlige internatpepperkakehusbakekonkurransen vekk for heller å delta på den flotte kampanjen til Framfylkingen: #10000pepperkakehusforjemen


LOs barne-og familieorganisasjon ønsker å sette fokus på den humanitære katastrofen som utspiller seg i Jemen og som får altfor lite fokus. – Vi oppfordrer derfor alle til å tenke litt annerledes rundt pepperkakehusene i år og delta med oss og i kampanjen #1000pepperkakehusforjemen, forteller lærer Marit Brandsnes som er skolens pepperkakehusbakergeneral. 

Pepperkakehus

Hvorfor Pepperkakehus?

– I Jemen bor det mange barn som opplever krig og bomber hver dag, med mange hus og skoler som blir ødelagt. Sanaa er hovedstaden i Jemen og ser ut en pepperkakeby fra eventyrene i «1000 og en natt». Vi håper at vi skaper en bro mellom to kulturer når vi bruker den norske pepperkakehustradisjonen til å lage pepperkakehus som ser ut som hus i gamlebyen i Sanaa. 

Pepperkakehus

Kunnskap

– Våre elever får kunnskap og innsikt i den glemte humanitære krisen som krigen i Jemen har forårsaket.  Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er eid av LO og det er helt naturlig at vi blir med på deres aksjon.   Vi vil at norske politikerne skal være pådrivere i arbeidet for å framforhandle fred i Jemen. Målet er at folk i Norge skal bry seg om å stanse krigen i Jemen og gi barna et nytt framtidshåp, avslutter Marit Brandsnes.
 

Pepperkakehus

Share this Post: