Retrofoto

– mer enn mobilbilder

Teknologien har gjort foto tilgjengelig for alle, gjennom stadig bedre mobilkameraer, rimeligere systemkameraer og enklere redigeringsverktøy. På Instagram lastes det opp over 60 millioner bilder hver eneste dag. Veien fra man tar et bilde, til man deler det med hele verden, er kort. Veldig kort. Da er det viktigere enn noen gang å huske på, og lære om, fotokunsten i sin opprinnelige form.

På fotolinja jobber du både med nye og gamle teknikker. Du får kose deg med de gamle teknikkene; mørkerommet, det analoge utstyret, studiolampene og de litt sære, tradisjonelle teknikkene for å få fram et bilde. Analogt foto i ulike former er for den som er interessert i det tradisjonelle håndverket, og det gir en dypere forståelse av hvordan et foto blir til. Gammeldags og bakstreversk, tenker noen, men å kunne begge teknikkene gir store fortrinn som fotograf.

I en tid hvor alle har et kamera i lomma og kan kalle seg fotografer, er det enda viktigere å vite hva slags teknikker, verktøy og utstyr som ligger bak. Fotografering er mer enn et mobilbilde!

Dette lærer du:

  • Grunnleggende fototeknikk
  • Mørkerom
  • Portrettfotografering i studio
  • Reklame- og motefoto
  • Bygg ditt eget kamera!
  • Photoshop
  • Naturfotografering
  • Praksis
  • Studietur

Grunnleggende fototeknikk

Dette kurset gir deg en grunnleggende innføring i hvordan du bruker kameraet som kreativt verktøy. Det er en forutsetning at du bruker dette kurset som et utgangspunkt for å drive eksperimentering i forskjellige temaer. Du vil lære hvordan du skal bruke kameraet ditt for å få akkurat det uttrykket og resultatet du ønsker. Kurset er i hovedsak bygget opp mot digitale kameraer, men vil dra linjer over mot analog teknikk. Dette kurset vil være svært fototeknisk rettet.

Mørkerom

Vi har Norges største mørkerom! Her kan du boltre deg fritt. Du lærer grunnleggende prinsipper for å kunne fremkalle en svart/hvitt film. Du lærer også god arbeidsflyt for å få best mulig resultat. Vi eksperimenterer på lysømfintlige materialer for å få forståelse for hva som skjer når man skal lage kopier av den fremkalte filmen.

Portrettfotografering i studio

Dette kurset gir deg grunnleggende kunnskap om hvordan du jobber i et fotostudio. Du vil lære teori om portrettfotografering og hvordan du bruker studiolamper til å få til ulike uttrykk. For å bli god, må du øve mye. Vårt fotostudio står til din disposisjon.  

Reklame- og motefoto

I dette kurset vil du lære hvordan du tar bilder  for å markedsføre eller selge et produkt. Vi skal se på lyssetting, hvordan vi komponerer bildene og hvordan vi får frem det rette budskap til betrakteren. Bildene kan brukes i trykksaker, på web eller som bildevisninger for å fortelle en historie. Vi jobber både i studio og ute på location.

Bygg ditt eget kamera!

Man trenger ikke dyrt utstyr for å lykkes som fotograf. Hos oss kan du lage ditt eget kamera, et såkalt pinhole-kamera. Vi ser litt på de gamle pionerene, og hvilke teknikker de brukte. Her er det kun kreativiteten som setter begrensninger for hva du kan få til.

Photoshop

I dette kurset vil vi ta for oss de praktiske verktøy vi benytter oss av for å bearbeide de bildene vi tar. Du vil få innføring i og praktisk bruk av Photoshop.

Naturfotografering

Drømmer du om å ta vare panoramaer som kan henge på veggen? Dette kurset gir deg en en grunnleggende forståelse for hvilke muligheter som ligger i uttrykket naturfotografi.

For å bli en god naturfotograf må du kombinere fototeknikk med kunnskap om naturen. Dette øver vi på.

Praksis

Vi mener at man lærer aller best av å prøve seg i arbeidslivet. Derfor har alle elevene praksis i to uker. Da får du prøvd ut noe av det du lærer på skolen. Det er opp til deg å finne den praksisplassen du har aller mest lyst på. Men vi hjelper deg selvsagt i letingen. Hvis du vil ha praksis i mer enn to uker, finner vi en løsning.

Studietur

I løpet av året reiser vi på to studieturer, en kort og en lang. I de siste årene har vi vært i Berlin og New York, men dette kan endre seg. Uansett hvor vi reiser, vil vi fylle dagene med spennende opplevelser, læring og kos. Skolepengene dekker reise og opphold, men du må selv betale for mat utenom frokost, noe lokal transport og noen aktiviteter.

Hva venter du på?

Vi tar i mot søknaden din i dag!