Foto – mer enn mobilbilder

Teknologien har gjort foto tilgjengelig for alle, gjennom stadig bedre mobilkameraer, rimeligere systemkameraer og enklere redigeringsverktøy. På Instagram lastes det opp over 60 millioner bilder hver eneste dag. Veien fra man tar et bilde, til man deler det med hele verden, er kort. Veldig kort. Da er det viktigere enn noen gang å huske på, og lære om, fotokunsten i sin opprinnelige form.

På fotolinja jobber du både med nye og gamle teknikker. Du får kose deg med de gamle teknikkene; mørkerommet, det analoge utstyret, studiolampene og de litt sære, tradisjonelle teknikkene for å få fram et bilde. Analogt foto i ulike former er for den som er interessert i det tradisjonelle håndverket, og det gir en dypere forståelse av hvordan et foto blir til. Gammeldags og bakstreversk, tenker noen, men å kunne begge teknikkene gir store fortrinn som fotograf.

I en tid hvor alle har et kamera i lomma og kan kalle seg fotografer, er det enda viktigere å vite hva slags teknikker, verktøy og utstyr som ligger bak. Fotografering er mer enn et mobilbilde!

Dette lærer du: