Skolelivet

– Slik søker du og får plass

Hvert år har vi en liste med navn foran oss. Ei liste med folk som har søkt om å få gå på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole. Og hvert år må vi velge ut hvem som skal få lov til å gå her hos oss.

Det magiske er at hver høst forvandles denne lista til ekte mennesker som fyller skolen med hele seg. Og hvert år sveises denne tilsynelatende kjedelige lista sammen til et fantastisk kull av elever. Det er utrolig at så mange ulike mennesker kan passe så godt sammen.

Blide elever i sofa
Hvor mange elever får man plass til i en sofa?

Så hvordan gjør vi det egentlig? Hvordan klarer vi å velge ut en riktig miks av mennesker? Og hvordan kan du sikre deg at vi velger ut akkurat deg?

Tips 1 : Søk så tidlig som mulig

Da ligger søknaden din i innboksen vår lenge, og dermed blir vi ekstra nysgjerrige. Kanskje har vi lest søknaden flere ganger før vi 1. februar setter oss ned for å sende ut gla´meldingen til de som får tilbud om plass. Da er det stor sjanse for at du får et ja.

Tips 2: Skriv litt om hvem du er

Dette synes mange er skummelt. Men vi er ikke ute etter at du skal vrenge sjela di og utlevere dine innerste hemmeligheter. Men kanskje du kan skrive litt om hvorfor du har lyst til å gå på akkurat den linja du har søkt på? Kanskje du drømmer om å jobbe med internasjonal politikk? Eller kanskje du er så glad i farger at du har lyst til å lære mer om det? Eller kanskje drømmer om å få flere følgere på Instagram og derfor vil bli en bedre fotograf? Verre er det ikke. Et par setninger er akkurat nok til at vi kan dikte videre og tenke at deg, akkurat deg, vil vi gjerne ha som elev ved skolen vår.

Tips 3: Ikke nøl, trykk send søknad!

Siste tips er rett og slett å sende inn søknaden. Vi kan nesten garantere at du ikke vil angre. For vi har plass til hele mennesker som tør å vise alle sider av seg selv; både latter, iver og glede, men også frustrasjon og hjemlengsel innimellom. Både sol- og skyggesiden. Vi håper akkurat du blir en del av neste års navneliste, som i løpet av året forvandles til mennesker vi blir glade i. Velkommen!

Share this Post: