Om skolen

Ny rektor – nye muligheter

Ingvild Jevne er ansatt som ny rektor

– Veldig gøy!  Jeg er jo privilegert som har verdens beste jobb, sier Ingvild Jevne, ny rektor på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole.  Men Ingvild er langt fra ny på skolen.  Hun begynte som lærer 2012 og har vært lærer på foto-, it- og grafikerlinjene. 


Rektor
I 2016 ble Ingvild assisterende rektor.  – Og nå er jeg rektor.  Sammen med et utrolig entusiastisk kollegium skal vi utvikle Arbeiderbevegelsens folkehøgskole til å bli enda bedre skole.  Her skal elevene bli utfordret til å oppleve skolens grunnpilarer frihet, likhet og solidaritet.   

Foto: Mathilde Fragell Solaas

Mer enn rektor
Det kan lett bli en 24/7 jobb å være rektor.  Heldigvis har Ingvild en familie som passer på at hun tid til å drive med noe av det hun liker aller best: friluftsliv, bortoverski, strikke og sy klær.  –Tre barn på 11, 9 og to år og en samboer gjør at hverdagen er alt annet enn kjedelig, forteller Ingvild.

Ingvild og sønnen på sommertur til Artscape festival i Karlstad. Perfekt å kombinere familieliv med faglig inspirasjon som feks. street art, sier Ingvild.

Spennende tider
– 
Det er spennende tider å jobbe også i folkehøgskolen, fortsetter hun.  – Folkehøgskole er fellesskap og nærhet, praktisk jobbing og den gode samtalen.  Derfor er nettundervisning og folkehøgskole egentlig ikke forenlig.  Men vi klarte det også og jeg er imponert over hvordan elevene og vi stod sammen de siste ukene under stengingen av skolen.  Nå er vi i gang med å planlegge høsten.  Det blir sikkert noen smittevernhensyn å ta, men det blir folkehøgskole og jeg gleder meg stort til å ta fatt på mitt første år som rektor!

Ingvild og grafisk design-lærer Marit poserer i ekstase, på studietur i Berlin, foran studioet p98a til Erik Spiekermann. Studieturene er påfyll både for meg og elevne, sier Ingvild.
Share this Post: