Internatet

Det er på internatet det skjer!  De gode lange samtalene over en kopp te til langt ut på natten, tøys og tull, filmkvelder i klynge på sengen, klemmer og kos, ro og litt privatliv – kort sagt: internatet er hjemmet ditt i et år.  Kanskje du finner bestevennen i rommet ved siden av?

Det er spesielt å bo så tett sammen, og internatgruppene settes sammen like før skolestart.  Målet er å blande linjene godt slik at elevene blir kjent med mange forskjellige allerede fra første skoledag.  Internatgruppen blir som en familie som deler det meste.

Internatgrupper

Det er åtte internat på skolen med ni rom med eget bad på hvert.  Dere har felles kjøkkenkrok, internatstue og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel.  Internatgruppene har ansvar for elevkveldene som av mange blir omtalt som høydepunkter i året.  Sammen med de andre har dere tre ansvarsområder fordelt utover året.  Og gjennom året konkurrerer dere med de andre internatgruppene i internatserien.

Æresligaen/internatserien

Allerede første lørdagen setter vi i gang med internatserien. Den lørdagen inviterer de ansatte til elevkveld og utfordrer de ulike internatene til den første konkurransen i den meget uhøytidelige internatserien. Målet er at dere skal bli godt kjent i internatgruppen og konkurrere mot de andre internatene. «Æresligaen» er navnet på internatserien.

Elevkvelder

To og to internatgrupper har ansvaret for å invitere til elevkveld, velge tema, lage mat og pynte matsalen.  To andre internatgrupper har ansvaret for å lage underholdningen og to internatgrupper har ansvaret for «Tadekkentura».  Matgruppen har også ansvaret for opplegget etter internatserien; filmkveld, dans, karaoke eller noe annet kreativt dere finner på.  Elevkveldene er noe du virkelig ikke vil gå glipp av!   

Miljøet

Det er du og de andre elevene som skaper miljøet på internatet.  Det er ukentlige møter der vi sjekker temperaturen og sjekker at alt er bra.  Er det ikke det, må vi snakke sammen og ordne opp.  Dere har et felles ansvar for renhold og orden både i fellesarealene og på rommene og badene deres.  Det er satt av faste tider til å vaske og rydde.  Når så mange bor sammen er hygiene og orden viktig. Vi lever etter uttrykket «Det er bedre med litt skitt i krokene, enn et rent helvete.»  ?  Men det er renholderne og internatlærerne som avgjør hva litt skitt i krokene er.   

Hva er bra med internatet?

Her kan du lese noe av det fjoråretselever mente var bra med internatmiljøet:
· Alt
· Felleskapet og vennene man får
· Man har alltid noen å være med hvis man har lyst til å gjøre noe
· Samhold, latter og kos
· Jeg var i hvert fall heldig med mitt internat selv om vi fikk gangen med mest gjennomtrekk av folk, men samtidig var den reneste gangen og internatet gjennom hele skoleåret.
· Beste internatet var Sørli 2 seff
· Koselig og veldig bra
· At alle har vært sitt rom er fint.
· Fellesskapet, herlige folk
· Det var veldig kjekt å bo sammen med andre i en egen etasje, fordi da følte jeg det var lettere å bli kjent med de jeg bodde sammen med kjapt. Det var også veldig greit å ha sin egen stue hvor vi kunne spille spill og snakke sammen. Det var også kjekt at vi hadde mange aktiviteter hvor internatene jobbet sammen i begynnelsen.
· Det er de man blir først kjent med i begynnelsen, og det er greit å ha noen å kunne være med når det et ting som skjer med hele skolen, og man kjenner ingen andre
· Jeg likte internatet jeg fikk. Vi got along og ble kjent ganske godt. Bra vi hadde egne rom hvis jeg følte for å trekke meg tilbake
· Alle gikk over ens 99% av tiden. Vi hadde det gøy.
· Kjekt å kunne finne på noe med de man bor med, og kunne bli kjent med dem i starten av året var veldig godt

    

Hva venter du på?

Vi tar i mot søknaden din i dag!