UNDER ARBEID!
Vi beklager, men siden vår er under oppbygging. Vi håper derfor du tåler at ting kan se litt annerledes ut fra en dag til en annen. Er det noe du lurer på, så er det bare å ta kontakt med oss!

Hva koster det?

For skoleåret 2019 / 2020 gjelder følgende priser:

Linjepris 109.500 kroner
Innmeldingsavgift 2.000 kroner
 • Innmeldingsavgiften refunderes ikke
 • Eventuelle kostnader du måtte ha under praksisperioden dekker du selv

Lånekassen

Du kan søke om lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning. Mer informasjon om dette finner du på lånekassen.no.

Kan du få ekstrastipend?

Elever som er LO-organisert selv, eller har foreldre som er organisert i et LO-forbund, kan søke om et ekstrastipend fra fagbevegelsen. Søknad til det enkelte forbund ordnes når du kommer til skolen.

Hva er inkludert?

Prisene inkluderer kost og losji, ekskursjoner og studiereiser høst og vår. Det er også gratis internett på hele skolen.

Skolepengene dekker studieturens reise og overnatting. Vaksinervisum, noe transport og enkelte aktiviteter dekkes av eleven. Utover dette må elevene ha penger til mat og lommepenger  til studieturene.

Generelt

Forbehold

 • Skolen tar forbehold om endring i pris!
 • Alle tilbud om fag og reiser gis under forutsetning av tilstrekkelig søkning.

Konkurransepoeng

Kunnskapsdepartementet har godkjent vår skoledokumentasjon. Det betyr at du ved fullført/godkjent skoleår, får 2 konkurransepoeng.

Noen viktige datoer

OBS! Skoleåret 2018-19

19. augustFremmøte på skolen
20. augustSkolestart
Uke 41Høstferie
17. novemberBesøksdag
19. desemberHjemreise / Juleferie
2. januarRetur til skolen
3. januarSkolestart etter juleferien
Uke 7–8Praksis
Uke 9Vinterferie
12.–23. aprilPåskeferie
11. maiAvslutning / Hjemreise

Mye å velge mellom

Du kan velge mellom flere linjer, med samlende stikkord som media og internasjonal forståelse. Uansett hvilken linje du velger, får du nær kontakt også med de andre fagene og linjene.

Internatliv

Innkvartering

Vi har 75 flotte enkeltrom og 2 dobbeltrom på internatene. Alle rommene har eget bad og toalett.

Mat & Drikke

Matfilosofien vår er at alle skal bli mette og vi skal spise god og sunn mat.

God mat til alle!

Din helse er viktig for oss. Har du spesielle diettbehov så legger vi til rette for dette.

Kjøttfrie mandager!

Vår skole har «kjøttfri mandag». Dette har vi, elever og ansatte, bestemt selv. Vi vil gjøre en innsats, spise litt sunnere og bidra til at i alle fall vårt forbruk av kjøtt kan bli litt mindre.

Salatbar og suppe

Onsdags-lunsjen er spesiell! Da er det salatbar. Vi har også ofte varme supper til lunsj. Uansett, hver ukedag er det nystekte rundstykker! Nam!

Måltider

Det serveres fire måltider hver dag:

 • Frokost
 • Lunsj
 • Middag
 • Kveldsmat


Vi serverer i hovedsak god norsk tradisjonsmat med spennende innslag fra av verden. Mye av maten produseres på skolen og når det dufter nystekt brød ut i alle korridorer og klasserom, er det bare å glede seg til lunsj.


Trening og velvære

Friluftsliv

Mennesker som er glade i å være ute og som setter pris på naturen, møter du i friluftslivsgruppa. Skogen bak skolen utforskes og mange kaffekopper og viktige samtaler finner sted i vår egen lavvo.
Overnattingsturer, isfiske og jakt blir det også lagt opp til i løpet av året.

Ballspill

Du trenger ikke legge bort fotballskoene eller håndball-skoene selv om du tar et år på folkehøgskole. Ballspillgruppa favner bredt, men felles for alle er gleden ved ballspill.
Fotball, håndball, volleyball, basket og innebandy er gjengangere i valgfaget. Men dine og andre elevers interesser er selvfølgelig med på å avgjøre hva som skjer på banen.

 
 

Trening og velvære

For at du skal kunne pleie kropp og sjel når du bor på en ny plass, så prøver vi å legge til rette for at du skal ha de fasilitetene som du trenger.

Skolen har følgende fasiliteter du kan benytte deg av:

 • Egen badstue
 • Styrkerom
 • Treningsrom
 • Gymsal

Aerobic

Dyktige instruktører fra et lokalt treningssenter tar deg med på en intensiv treningsøkt med gode øvelser, fengende musikk og avspenning under kyndig veiledning.

Tur

Det er viktig for oss at du finner en treningsform som passer for deg. Det å være ute å få frisk luft i det flotte nærmiljøet til skolen er et lavtterskeltilbud som gjør at alle kan være med.