Med utgangspunkt i digitale- og sosiale medier lærer du deg visuell formidling i digitale flater. Vi arbeider med HTML5, CSS3, JavaScript, Photoshop, After Effects, Animasjon og mer.

Vi lærer om frontend utvikling, informasjonsgrafikk og hvordan mennesker tenker og bruker digitale tjenester. Her er det mye praktiske prosjekter som gir ulike digitale produkter. .

AFR tilbyr nå en linje med fokus på digital formidlingsdesign. Med utgangspunkt i nye digitale medier og sosiale medier lærer du deg grafisk formgiving og formidling i digitale flater.

Undervisningen er uformell og veksler mellom forelesninger, praktiske oppgaver og prosjektarbeid. Prosjektarbeidene vil være din mulighet til å gå i dybden i emner du interesserer deg for.

«Jeg liker at vi får tid til å feile..»

~ TIDLIGERE ELEV

Dette lærer du:

Design -forståelse og utvikling

Hva er design, hvordan oppfatter vi design? Hvordan finne form, farge og måte å formidle et budskap på med god design.

Teknologi vs mennesket

IT i en sosial kontekst kan lett forsvares og forklares på et teoretisk plan, men fungerer det slik i virkeligheten? Hvordan har verktøyene, publiseringskanalene og mediene endret hvordan vi mennesker interagerer, arbeider og er sosiale med hverandre? Du vil lære masse om mennesket, hvordan skal vi lage løsninger som vi har bruk for? Eller som er savnet i samfunnet?

Koding

Denne modulen vil gi deg en grunnleggende innføring i relevant «språk», programvare og metoder for koding i digitale flater. Det vil bli forelesninger med påfølgende workshop/prosjekt. Stikkord her blir: Grunnleggende koding i Javascript, HTML5, CSS, applikasjondesign (UX-design)

Bilder

Riktig bilde, fortellende bilde. Et bilde som løfter en sak, et bilde som fremstiller et produkt. Hvordan bruke kamera? Lær å sette lys! Bruke et fotostudio. Hvordan lage en reklamefilm? Teknisk og praktisk.

Tekster

Det har dukket opp flere nye medier hvor tekstproduksjon er essensielt. Hvordan «tvitrer» man en nyhet for en bedrift? Skriver en produktomtale? Tilpasser informasjon, tekstens lengde og vinkling til de forskjellige mediene.

Publisering

Det holder jo ikke lenger at noe er lagt for å publiseres digitalt. Den digitale flaten, med mange publiseringsmedier og former gjør at det er viktig å ha et robust design, tekst og bildemateriell som kan tilpasses alle de nye mediene. Bare en enkel nettside må inne ha egenskaper som gjør ta den kan optimaliseres i forhold til om du sitter foran en datamaskin, et nettbrett eller surfer med en smarttelefon.

Praksis

Praksisperioden er uke 6 og 7. Da kan du enten ha relevant praksis i en bedrift, eller du kan jobbe med et eget prosjekt. Poenget å jobbe med og å få prøvd ut noe av det du lærer gjennom skoleåret.

Studietur

Vi har tidligere reist på to utenlandsturer i løpet av skoleåret. En tur til Europa og en til New York. Der har vi besøkt både skoler og bedrifter som er relevante i dagens mediebilde og rent faglig. Vi arbeider ofte med kreative oppgaver hvor det rom for å prøve og feile.

Skolepengene dekker studieturens reise og overnatting, men mat utenom frokost, noe transport og enkelte aktiviteter dekkes av eleven underveis. Det er mulig å velge bort studietur mot et alternativt opplegg.

Portefølje

Du vil få veiledning i hvordan du kan samle eksempler på arbeid du har gjort, hva du bør og hvordan du kan vise frem din kompetanse. Dette kan komme godt med i videre valg av studier og jobb.


Dette trenger du:

 • Gyldig pass og reiseforsikring for hele skoleåret.
 • Egen datamaskin med nødvendig programvare.
 • Vi hjelper deg med å ordne programvarene når du kommer på skolen. Dersom du vil være forberedt, kommer vi til å bruke blant annet Adobe Illustrator, Photoshop og Brackets
  • Adobe programmene koster 191,25 med månedlig betaling eller 2.283,53 for et helt år forhåndsbetalt med studentlisens og kan fra Adobe sin nettbutikk.
 • Tegne- og skrivesaker
  • (Vi skal bruke dette til å skisse og notere)
 • Vi anbefaler at alle elevene på IT har eget kamera.
  • Mobilkamera vil være tilstrekkelig, men har man et speilreflekskamera så ta det gjerne med.

Lærer på IT – Webutvikling

Enten det samme sitatet som over eller et annet sitat som kun vises til enheter som nettbrett og mindre (mobil).


~ Sitat av