Hvis du skal jobbe i dagens mediebransje, må du være allsidig. Derfor vil vi lære deg litt om alt. Du vil lære å skrive, ta bilder, filme, redigere og publisere. Du vil lære om tradisjonell markedsføring og content marketing og influencers. Tradisjonell journalistikk og Youtube. Du vil lære å uttrykke deg enten du vil snakke eller skrive, være foran eller bak kamera. Ved AFR legger vi også stor vekt på å gi elevene frihet til å holde på med egne prosjekter. Du vil derfor få muligheten til å jobbe med akkurat det som interesserer deg! Hvordan året vil se ut, kommer an på interessene og stå-på-viljen til de som starter ved skolen. Men et år ved Medieakademiet kan inneholde disse modulene:

Dette lærer du:

Journalistikk

Uansett hva du vil jobbe med innen media, må du uttrykke deg kort og konsist. Du må fenge leseren, lytteren eller seeren med én gang. De journalistiske metodene brukes av både markedsførere, bloggere, vloggere, youtubere og contentskapere. Derfor vil alle ved Medieakademiet lære å lage gode titler, spisse saker, bruke nyhetskriteriene, gjennomføre gode intervjuer osv. Presseetikken vil også stå sentralt. Hvis du ønsker å jobbe mer med journalistikk i løpet av året, så gjør du det. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å bli freelancer hos en av lokalavisene i vårt distrikt, eller hjelpe deg med kortere praksisopphold i andre aviser/magasiner.

Kildekritikk

Hva er egentlig fake news? Hvordan kan man finne ut om noe er sant eller ikke? Kildekritikk har aldri vært viktigere. Hos oss får du både lære hvordan du bruker kilder på en god måte i ditt eget arbeid, og hvordan du kan avsløre dårlig kildebruk hos andre.

Markedsføring

I likhet med journalistikk, handler også markedsføring om å kommunisere med et publikum. Hovedforskjellen er at du ikke står fritt i å velge hvilke kilder du kan bruke, og at du kun presenterer den positive siden av virkeligheten. Men tradisjonelle markedsføringsmetoder brukes av flere enn reklamebyråene. Skal du overleve som freelancer, må du lære deg å markedsføre deg selv. Du vil derfor få innsikt i ulike markedsføringsmetoder som for eksempel SWOT-analyse.

Content marketing

Innholdsproduksjon, content, content marketing, kjært barn har mange navn. Uansett hva det kalles, bransjen skriker etter folk som kan fortelle historier på nye måter. Content marketing ligger i gråsonen mellom markedsføring og journalistikk, og bruker metoder fra begge. Hos oss vil du lære å lage innhold (content) som bygger opp et positivt omdømme til en bedrift uten å være tradisjonell reklame med fokus på salg. Her er det bruk for både folk som kan skrive, ta bilder, filme og redigere. Og aller helst, noen som kan litt om alt.

Sosiale medier

Hvordan få en million følgere på Instagram, Snapchat eller Youtube? Vi kan ikke gi deg oppskriften, men vi kan lære deg noen tips og triks som funker. Hvordan bygge opp din egen Youtube-kanal? Hvordan blir man egentlig en influencer? Hvordan bør en video bygges opp for å få folk hekta? Hvor lang bør videoene være? Er det best med tre eller fire bilder? Hvor kort eller lang bør teksten være? Hvor ofte bør du publisere? Og når på døgnet bør du egentlig publisere?

Praksis

Vi mener at man lærer aller best av å prøve seg i arbeidslivet. Derfor har alle elevene praksis i to uker. Da får du prøvd ut noe av det du lærer på skolen. Det er opp til deg å finne den praksisplassen du har aller mest lyst på. Men vi hjelper deg selvsagt i letingen. Hvis du vil ha praksis i mer enn to uker, finner vi en løsning.

Studietur

I løpet av året reiser vi på to studieturer, en kort og en lang. I de siste årene har vi vært i Berlin og New York, men dette kan endre seg. Uansett hvor vi reiser, vil vi fylle dagene med spennende opplevelser, læring og kos. Skolepengene dekker reise og opphold, men du må selv betale for mat utenom frokost, noe lokal transport og noen aktiviteter.