Fellesfag, Generelt, Skolelivet, Ukategorisert

Modig, men likevel redd

Det er ikke gitt at modige mennesker alltid har vært modige, eller at de er modige hele tiden.  Det ble tydelig i Shabana Rehmans bisettelse. Da snakket alle som holdt taler om hvor modig hun hadde vært og at hun stadig krysset grenser og talte maktmennesker midt imot.  En tale skilte seg ut.  Barndomsvennen og komikeren Zahid Ali fortalte om et modig menneske som også var redd og som gruet seg til mye av det hun skulle gjøre, men som gjorde det likevel.


Tekst: Benedicte Hambro

Hvis det er noe vi skal lære av Shabana Rehman så er det at det koster å være modig, det koster å stille spørsmål ved det bestående og det koster å være synlig.  På Arbeiderbevegelsens folkehøgskole ønsker vi å skape et trygt miljø sammen med elevene der det er også mulig å snakke om de store og utfordrende temaene i tilværelsen.  Det krever mot og engasjement,  og det må vi alle øve på!

Her er talen til Zahid Ali, en tale til en modig barndomsvenn som opplyste og refset og som ofte brukte humor i møte med makten.   Og ja, Zahid Ali har gått på folkehøgskole.  Ikke Arbeiderbevegelsens, men Ringerike.   

 Her er talen til Zahid Ali.  

Share this Post: