Fotografi, Linjefag, Skolelivet

Møt Jana på Fotografi

Fotoelev Jana Prodanović har brukt masse tid i mørkerommet i år. Jana er utvekslings elev fra Serbia og studerer Nordiske språk ved University of Belgrade Faculty of Philology.


– Læringsmiljøet på foto er noe annet! Hans Erik klarer alltid å finne på noe gøy for oss å jobbe med. Han hører på ønskene og forslagene våre og setter stor pris på vår engasjement.

Jana er utvekslings elev fra Serbia og studerer; Nordiske språk ved University of Belgrade Faculty of Philology.

Veldig lærerikt

Ja, det har vært et veldig lærerikt år for meg. Jeg har lært mye nye og gøye ting! Alt fra hvordan å sette riktig studio lys, over kjemien man bruker til å fremkalle bilder til  det å lage mitt eget kameraet.

Lærere som elsker jobben sin

– Er det noe du opplever som annerledes på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole? Lærerne! Jeg har aldri møtt lærere som elsker jobben sin så mye og som er virkelig interessert i det at elevene har det best mulig. 

Mange muligheter

Skolen tilbyr så mange fasiliteter at man nesten klarer ikke å prøve alt. Men de jeg likte og brukte mest var mørkerommet, jenterommet og peisestua. 

Fra åpningen av typografiutstillingen til Grafisk design med medelevene Sophie, Mathilde, Jana, Tamara og Yasmin.

Noe jeg setter stor pris på

– Er den noen prosjekt eller en periode som du syns har vært ekstra spennende? Filmuka var litt stresserende, men enda mer gøy, alle elevkveldene og alle skoleturene vi hadde. Men også vanlige dager med spill i peis eller film i jenterommet hvor man får møte samboerene sine bedre er noe jeg setter stor pris på. 

Bildet viser Tamara med paroler
Tamara og Jana med paroler til 1. mai.

– Hvor går veien videre nå Jana? Jeg resier tilbake til Serbia og skal ta eksamene mine og fortsette videre med fakultetet. Etter det, hvem vet? Kanskje jeg kommer tilbake ?

Hvorfor vil du anbefale foto på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole? Hans Erik!!!!! Det er helt klart hvorfor han ble anerkjent som beste folkehøgskole læreren. Ting vi lærer her er noe jeg trodde at jeg aldri kommer til å få sjanse til å gjøre. Skolen tilbyr flere fotofasiliteter som studio eller mørkerommet. Det er alltid noe nytt og annerledes å gjøre nesten hver dag.

Share this Post: