Fred og konflikthåndtering, Linjefag, Skolelivet

Møt Trine på Fred og konfliktløsning

Jeg har lært mye om kommunikasjon og at man kan diskutere fred og konflikt på et mikronivå og ikke bare på et makro eller internasjonalt nivå. Jeg har fått mange nye perspektiver av diskusjonene vi har hatt i timene. Sier Trine Eiker som har gått Fred og konfliktkløsning 20/21.


– Læringsmiljøet er variert og basert mye på hva vi ønsker å lære. Vi har et variert opplegg med for eksempel besøk av aktivister, tur ute i skogen, diskusjoner, leker, utflukter og akademisk skriving. Det er mye fokus på samarbeid og samtaler som gjør fik til et fint læringsmiljø.

Bilde av Trine, elev på fred og konflikt
Trine Eiker, elev på Fred og konfliktløsning 2020/21

Nye perspektiver

Jeg har lært mye om kommunikasjon og at man kan diskutere fred og konflikt på et mikronivå og ikke bare på et makro eller internasjonalt nivå. Jeg har fått mange nye perspektiver av diskusjonene vi har hatt i timene.

Fokus på solidaritet

– Er det noe du opplever som annerledes på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole? Jeg tror det er veldig mye fokus på solidaritet, både internasjonalt og mellom menneskene vi er sammen med. Vi har lært mye om dette gjennom året og jeg tror mange av oss kan ta med alt vi har lært her på skolen videre i livet. 

Mye forskjellig

Jeg gjort mye forskjellig her på skolen. Alt fra baking, trykking, hekling, og filmvisning på store lerret som i peis og i auditoriet. Det er mye å ta i bruk her og for mange forskjellige interesser.

Fordypningsoppgave

Noe som var spesielt for fik var fordypningsoppgaven vår som hadde fokus på å skrive eller fremføre en akademisk tekst. Det var nytting og spennende å skrive en akademisk tekst igjen, ettersom det er lenge siden jeg har gjort det. Det var en fin utfordring å ta med seg når man skal gå videre med høyere utdanning.

Trine med sin parole til 1. mai.

– Hvor går veien videre nå Trine? Videre vil jeg gjerne holde på med utviklingsstudier i Oslo og muligens til utlandet for å studere videre. Fred, konflikt og mennesker er noe som interesserer meg veldig mye og jeg vil gjerne fortsette med det i fremtiden. 

Spennende og variert

Jeg vil anbefale å gå på fik for dem som liker et variert læringsmiljø, utflukter og spennende temaer om mennesker og politikk. Det er et flott fag som har mye å by på og som hver enkeltperson er med på å forme. Jeg har fått mye ut av dette året og lært mye av både meg selv og andre mennesker

Share this Post: