Natur og samfunn

Kjenner du til naturens skjulte skatter eller hva tradisjonsrik norsk friluftstradisjon innebærer? Hos oss får du lære og oppleve hva naturen kan tilby og hvordan utnytte ressursene vi har.

Naturopplevelser i sentrum.

På linja Natur og samfunn lærer du hvordan du skaper magiske og minneverdige naturopplevelser for deg og dine medelever. Tør du teste dine egne grenser? Spennende og nervepirrende opplevelser i møte med skogens konge eller eksepsjonelt skue i det du åpner øynene med tiuren på kloss hold. Hvordan overlever du egentlig i naturen med minimalt med utstyr? Høyt og lavt, smart og bærekraftig. 

ALT dette kan du få muligheten til å oppleve – og mer til!

Mat fra naturen

Gjennom turene vi er på høster vi av det naturen har å by på. Vi lærer hvordan dette kan brukes, oppbevares og tilberedes. Alt fra vilt og fisk til bær og sopp. Hvilke båltyper det lønner seg å benytte, og det å bygge sin egen reflektorovn til bål står på timeplanen. 
Selv om naturen fra sin side har mye å by på, vil det også være naturlig å ivareta skolens grønnsakhage. Her kan vi dyrke mat som vi benytter oss av på turene våre. Tenk hvor kult å lage egen turmat av tørkede råvarer – og som nesten ikke veier et gram! 

På lag med omgivelsene

Naturområder, naturtyper og ressurser er truet – hvordan vi kan bedrive friluftsliv på en bærekraftig måte er noe du vil lære hos oss. Vi bruker skolens fasiliteter for å jobbe mot et bærekraftig friluftsliv, vi diskuterer og jobber med problemstillinger knyttet til naturen på et lokalt og nasjonalt nivå. 

Hva lærer du?

Du vil få kunnskaper om natur og friluftsliv, og vi ser også på samfunnsperspektivet. Vi besøker næringsmiddelindustrien for å lære om ressursforvaltning på den måten, men også hvordan forvaltningen skjer ute i det fri. 

Innlandet har store skogområder og Mjøsa, Norges største innsjø, er vår nærmeste nabo hvor det årlig blir tatt ørret på mangfoldige kilo. Kanskje biter den på nettopp din krok! Nattfiske, isfiske, dorging, og meiting -er noe av det vi kan prøve ut.

Beveg deg gjennom naturen

Gjennom året kan vi prøve oss på blant annet kano, kajakk, båt med og uten motor, klatring, truger og ski. Vi skal rett og slett komme oss rundt til alle årstider. 
Eller frister det kanskje med hundespann? Hos oss er du aktivt med å forme året slik at DU får et uforglemmelig og lærerikt år. 

Tauets bruksområder

Vi bruker tradisjonelt pioneerarbeid for å skape funksjonelle og gode leirområder. Vil du bygge ditt eget utekjøkken eller kanskje utfordre din lekenhet med å lage en karusell? Mulighetene er mange! Du vil lære et stort utvalg av knuter og surringer som kommer til god nytte senere – uansett hva du gjør kommer kunnskapen til nytte!

Dette trenger du:

  • Egen datamaskin
    Alle elever får Adobepakken til fri bruk i skoleåret.
    Datamaskinen må klare å kjøre denne.
  • Tegnesaker
  • Vi anbefaler at alle elevene på Grafisk design
    har arbeidstøy som kan brukes i verkstedet.
  • Gyldig pass og reiseforsikring gjennom hele skoleåret.

Lærer på Natur og friluftsliv

Henning Falldalen er lærer på Natur og samfunn.

 

Henning Falldalen er lærer på Natur og samfunn