Fellesskapet

Fellesskapet er viktig på Arbeiderbevegelsens fhs.

Ekstra stipend*

Glede

SØK NÅ!

Podcast

Podcast handler om å formidle et budskap kun via lyd. Hvordan man bør legge frem budskapet, forteller teknikker, stemmebruk er viktig når man ikke har andre virkemidler enn det audiovisuelle. Valgfaget tar også for seg den tekniske produksjonen av en podcast, helt frem til distribusjonen.

SoMe

Ta lappen

Bruk valgfagtid til å ta kjøretimer. Dette er et valgfag du betaler selv, men vi gir deg mulighet til å bruke skoletid på kjøretimene.

Fix-it

Klær skaper folk, men ofte merker vi at vi som mennesker forandrer oss fortere enn innholdet i klesskapet. I dette interessefaget vil du lære hvordan du med enkle grep kan fikse litt på en utdatert garderobe, bytte klær med en med elev, få bestemors sommerkjole til å passe deg! Grunntanken er gjenbruk. Vi kommer til å besøke loppemarkeder og arrangere bytteparty. Ta med deg symaskina og bli med på å skape noe nytt!

Verksted

Verksted er et kreativt valgfag.

Vi har et eget letterpress/boktykk-verksted. Dette er helt unikt! I verkstedet har du tilgang til trykkpresser og annet utstyr som vil være med på å utvikle kreativiteten din. Du får kjennskap til ulike trykkmetoder, materialer og utstyr som har vært med i grafisk produksjon siden Gutenbergs tid. Verkstedet er også utstyrt med blytyper, tretyper og bokbinderutstyr. Verkstedet har en egen nettside: letterpress.no

Etter et grunnkurs (hvordan presser og annet utstyr fungerer og sikkerheten rundt bruken av dette utstyret) har du fri tilgang til verkstedet.


Studiesirkel

Flere av våre elever har behov for å ta opp igjen fag eller bedre karakteren sin for å komme inn på ønsket studie. Vi lar deg sette av tid hver uke til å arbeide med det faget du ønsker å ta eksamen i.

Du har selv ansvar for å melde deg opp til eksamen og ta de utgiftene som følger med. Hvis du får eksamen i løpet av skoleåret får du godskrevet eksamensdagen samt en lesedag.

Musikk

På samme måte som man kan fortsette med fysiske interesser i folkehøgskoleåret, så er det også mulig å ta med seg musikken. Det er mange som tidligere har drevet med musikk og sammen kan man skape spennende nye sammensetninger. Skolen har noen instrumenter, og legger til rette for at man kan musisere sammen med andre, eller alene. Livet er musikk og livet trenger musikk!

Svømming

Politikk

Her blir du utfordret til å argumentere for egne meninger, til å bryne deg mot andres standpunkter og du lærer kunsten å diskutere. Du får også kjennskap til politikeres hverdag gjennom besøk av politikere.
I løpet av valgfag-timene har du også stor mulighet til å påvirke hvilke tema som skal tas opp, enten internt i gruppa, eller noe som er så aktuelt at hele skolen skal delta.
Arrangementplanlegging kommer inn som mulighet til å bli kjent med hvordan organisasjoner og partier arrangement som fanger interesse.

Retrofoto

I retrofoto er det det analoge som gjelder. Vi tester pinholekamera, filmkamera, storformat og mørkerom. Det nyeste vi har testet ut, som vi gleder oss til å forske mer på er bla. cyanotypi og en slags mørkerombasert polaroid-fremkalling. Bildene blir skikkelig flotte, med et tøft rustikt preg. Fremkallingen skjer direkte på papiret.. Dette må du bare prøve!

Strikking

Om du er dreven strikker eller knapt husker at du brukte strikkepinnene i femteklasse finnes det håp. Du velger strikkeprosjekt selv, men vi har ofte hatt felles mål, som for eksempel tova Mariusvotter eller kuvøsestrikk. Garnet står du for selv, men vi kan hjelpe med god veiledning slik at du får det resultatet du vil ha. 

Vaktmester

Vaktmester valgfag er for deg som har lyst til å teste dine praktiske ferdigheter. Du får følge vår vaktmester som assistent. Her blir oppgavene varierte og du vil garantert lære deg praktiske ferdigheter som vil komme godt med senere i livet.

Arabisk

Har du lyst til å lære et nytt språk, har du nå mulighet til å lære det grunnleggende slik at du kan klare deg godt i samtaler i når du er ute på reise. Gjennom undervisning, aktiviteter og øvelser, vil du kunne kommunisere med andre, på et helt nytt språk.

Årbok

Alle minnene dere som kull samler i løpet av et skoleår bør samles i en årbok. Tekster og bilder om hva dere har gjort, hvor dere har reist og hvem dere er, var og kanskje har blitt i løpet av året fortjener å bli samlet og tatt vare på. Valgfaget skriver, tar bilder og utformer designet på årboken.

Rollespill

Rollespill tar deg vekk fra pc-skjermen og tilbake til opprinnelsen av online fantasy spill. Med fantasien som utgangspunkt blir du og dine lag kamerater ført gjennom en verden lagd av dungeonmaster og på reiser former dere verden etter dere. Med uendelige muligheter er det kun fantasien som velger hvor langt denne reisen kan gå.

E-sport

Entreprenørskap

Filosofi

Friluftsliv

Filmanalyse

Beskrivelse for denne blokken. Du kan bruke denne plassen til å beskrive din blokk. Enhver tekst vil duge. Beskrivelse for denne blokken. Du kan bruke denne plassen til å beskrive din blokk. Beskrivelse for denne blokken. Du kan bruke denne plassen til å beskrive din blokk. Enhver tekst vil duge. Beskrivelse for denne blokken. Du kan bruke denne plassen til å beskrive din blokk.

FRITID