Om skolen, Skolelivet

«Dette er linjen for engasjert ungdom som vil gjøre en forskjell,» sier Ingvild rektor.  «Målet er å skape forestillinger for barn og unge som får dem til å tenke og bli engasjerte.»


Hjemmepublikum er det beste! Dette et et glimt av 2017-18-gjengen, HURRA!

Skape noe nytt

«Etter et år hos oss skal elevene våre kunne starte opp egne teatergrupper og sette opp teater og revyer med egne og andres tekster,» fortsetter Ingvild.   «Arbeiderbevegelsens folkehøgskole har lang erfaring med teater.  På  70-tallet var det revolusjon og teater for folket som var viktig.  Nå tror vi at ungdommens engasjement for solidaritet, inkludering og miljø kan bli utgangspunktet for spennende og tankevekkende forestillinger.»

Ha det gøy!

  • «I bunnen av alt teater ligger blant annet improvisasjon og lek.  Vi skal ha det gøy og lære grunnleggende sceneferdigheter, men fordi teaterlinje skal på turné, skal elevene også lære litt om økonomistyring og markedsføring.  De skal med andre ord bli gode og ansvarlige teaterdirektører, tekstskrivere, researchere, skuespillere og scenearbeidere. »

Være synlig

  • «Det er viktig for Arbeiderbevegelsens folkehøgskole å være synlig i lokalmiljøet.  Det satser vi på at engasjerte elever på teaterlinjen skal klare!» avslutter Ingvild rektor optimistisk. Les mer om linjen her.
Gammel plakat, men temaet står seg! Lærer Tord fikk dette bildet av en kompis, kanskje greier vi å finne navnene til personene på plakaten etterhvert. Kan du hjelpe oss?

Fristet? -klikk her for søknad 🙂

Share this Post: