Astrid Hoem (Leder i AUF, Ungdomspartiet til Arbeiderpartiet) prater med elevene i biblioteket på Utøya.

Politikk og strategi

Er demokratiet i krise? Nærmer vi oss amerikanske tilstander? Hvem skal betale regningen for det grønne skiftet?

«Politikk»-biten av linjen handler om å forstå̊ det norske politiske systemet og hva som er de viktigste sakene som preger samfunnsutviklingen.

  • Hvorfor kan ikke politiske saker løses enklere?
  • Hvorfor har vi vi en høyre og en venstreside i politikken?
  • Hvilke forskjellige interesser representerer de politiske sidene?

Ulikhet og rettferdighet

Vi skal studere ulikhet og hva som kan gjøres for å bekjempe ulikhet. Vi skal studere rettferdig grønt skifte og hvordan digitalisering kan møtes med politikk fremfor at samfunnet bare blir formet av algoritmer fra USA. Vi skal  studere migrasjonspolitikk og utviklingspolitikk. Dessuten skal vi diskutere og være uenige. Ikke minst: vi skal møte aktive og tidligere politikere og tillitsvalgte for å høre hvordan politikk fungerer i praksis. Dessuten vil vi se på forskjeller mellom by og land og hvordan det kan få politisk sprengkraft.

Annerledes folkehøgskoleår

Politikk og strategi skiller seg ut fra andre linjer og egentlig i hele folkehøgskole-Norge ved å være nært knyttet til politisk praksis og erfaring.
Vi skal studere hva som faktisk skjer i de politiske partiene. og møte politikere som er eller har vært aktive.

Studietur: Politisk interrail-tur gjennom Europa

Hvordan blir politikk utformet på Europeisk nivå? Vi reiser til de to viktigste politiske byene i Europa. Vi får møte nordmenn som jobber med Europa-politikk i Brüssel samt lære mer om hvordan EU fungerer. Vi besøker tyske tenketanker og politikere. Vi besøker Berlin og opplever byen som virkelig viser hvordan politikk kan forandre menneskers liv. Vi besøker Berlin-muren og Bundestag, og får lære om både historie, nåtid og fremtid. Turen går med tog og blir som en politisk interrail-tur som vil gi deg mange opplevelser og mye kunnskap.

Samarbeid med Tankesmien Agenda

Linjen er et samarbeid mellom Arbeiderbevegelsens folkehøgskole og sentrum-venstre Tankesmien Agenda.

Har du lyst til å forandre verden? Eller forstå mer om hvordan andre forandrer verden? Søk linjen Politikk og strategi!