IT - webutvikling, Studietur

Reisebrev fra Grønn teknologi

Etter en lang og veldig trivelig togtur fra Moelv til Trondheim stiger vi av toget og gleder oss til å oppleve og undersøke en by som er overraskende teknologisk. 


Tekst: Tord Skancke

Noe å vokse inn i

Vi bruker nesten fire dager for å gjøre oss kjent med mange av byens viktige steder og begivenheter. Det å forstå samfunnsutviklingen i en by som Trondheim legger et godt grunnlag for å forstå hva som skal til for å løse dagens utfordringer. Byer har alltid måtte finne løsninger for sin befolkning, enten det er indre eller ytre fiender som skaper problemer.

Første stopp er på NTNUs realfagsbygg. Her får vi en nydelig nerdete gjennomgang av datamaskinhistorien til universitetet i deres eget datamaskinmuseum. Deretter går turen til andre enden av byens historie nemlig vikingetiden og middelalderen på Vitenskapsmuseet. Også i denne tiden stod nyvinninger sentralt for stedets utvikling, ikke minst etter bybrannen i 1681 som dannet grunnlaget for dagens brede gater og kvartalsstruktur. 

I dagens Trondheim har man også funnet løsninger. Infrastruktur og kollektivtrafikken er av det moderne og gjennomtenkte slaget og byen har en veldig stor studentbefolkning som er opptatt av tilgang, nettdekning og mobilitet. 

Byen forteller også sin egen og Norges historie godt gjennom museer som hele tiden er på kanten av det teknisk mulige. En ser og opplever Trondheim som en by som alltid har skjønt at det er viktig å ligge i foran. Derfor reiser vi dit for å forstå teknologi. 

Share this Post: