Linjefag

Som elev på AFR får vi mange unike muligheter, opplevelser og erfaringer. En ettermiddag fikk en annen elev og jeg mulighet til å bli med letemannskap på øvelse for å ta bilder av hvordan de går frem når de leter etter savnede personer langs Mjøsa. Jeg tilbrakte ettermiddagen ute på innsjøen sammen med mannskapet på redningsskøyten. Sammen med Hege, den andre eleven, tok vi turen ned til Røde kors i Moelv, hvor vi møtte crewet bak øvelsen. Etter noen få minutter ble jeg tatt med ned til bryggen hvor redningsskøyten plukket meg opp. Alle var vennlige, og samarbeidsvillige. Dette var min første tur ute på oppdrag, så jeg var både spent og nervøs for hva jeg selv skulle gjøre og hvordan jeg ville bli tatt imot. Nervene nærmest forsvant da jeg møtte de jeg skulle være med og ta bilder av resten av kvelden. De forklarte alle spesialord, viste hva de gjorde og forklarte hvorfor. Det var flere scenarioer som ble satt opp og gjennomført, blant annet en båt som hadde veltet der vi måtte finne de to personene som hadde vært i båten. Scenario nummer to gikk ut på å finne en suicidal kvinne, noe vi samarbeidet om med hundesøk på land. At det ble en spennende kveld kan trygt sies!

Jeg lærte masse, både om mannskapet på redningsskøyten og deres oppdrag. Men jeg lærte også mye om å fotografere i en situasjon hvor jeg ikke på forhånd kunne planlegge og bestemme selv nøyaktig hvordan bildene skulle bli. Jeg lærte å tenke kreativt, finne løsninger på utfordringer som dårlig lys, mye bevegelse og hele tiden nye situasjoner som kunne bli interessante bilder.

Tekst og foto: Isabel Svendsen Berge

Share this Post: