Fellesfag, Om skolen, Skolelivet, Studietur

Ut på tur, aldri sur

12 dagers skoletur på tog gjennom Europa venter elever og ansatte med avreise fra vår lokale togstasjon


Turen går sørover og første stopp er København. Å, som det gledes! Det legges planer og tusen sommerfugler kribler i magen.

Line forteller ivrig om studietur
Line Kvalvaag fra Sjømannskirken forteller ivrig om studietur

Det er det lurt å være forberedt.
Vår skole har beredskapsavtale med Sjømannskirken. Dette har vi hatt i mange år og i år fikk vi hyggelig besøk av Line Kvalvaag på skolen.  Da snakket vi om det å reise sammen, ha omsorg for hverandre på tur, og vi går gjennom eksempler på uhell og  kriser som kan oppstå. 

Det ligger mye læring i å snakke sammen. For når man sitter sammen og snakker om en fiktiv ulykke, sykdom eller naturkatastrofe som kan inntreffe når man er å tur, kommer våre forskjellige måter å reagere på frem. Det å snakke sammen og å finne ut at vi er, og kommer til å reagere, forskjellig er nyttig.

Noen å snakke med
Nå vet vi hvem vi kontakter dersom uhellet er ute, vi har lastet ned Sjømannskirkens app som har masse nyttig informasjon, og vi vet at det er noen der ute som kan hjelpe oss!  Vi skulle ønske det var Line Kvalvaag som svarte på telefonen hvis vi trengte assistanse. Takket være hennes sprudlende og humoristiske vri på kriser og katastrofer er vi litt mer forberedt og kanskje ikke fullt så nervøse. 

Blåse støv av passene
Det er magisk å skulle ut å reise igjen, det må rett og slett blåses støv av passene. Opptrappingen til denne studieturen har ikke vært å kopiere reisene som vi har gjort før. Verden er endret, og det er nye hensyn å ta. Det er tross alt evigheter siden vi har vært der ute de fleste av oss.  Men nå er det vår tur.  Det bare å sjekke pakkelister og glede seg! 

Elever klare for studietur
Elever og lærere sammen med Line Kvalvaag fra Sjømannskirken er fornøyde med dagens seminar.

Share this Post: