Arabisk

Har du lyst til å lære et nytt språk, har du nå mulighet til å lære det grunnleggende slik at du kan klare deg godt i samtaler i når du er ute på reise. Gjennom undervisning, aktiviteter og øvelser, vil du kjenne at språket sitter i løpende av noen måneder.

Entreprenørskap

På entreprenørskap vil du og dine medelever starte en ungdomsbedrift. Her er det elevene (ja, du!) selv som styrer alt. Lær deg hvordan det er å starte en egen bedrift!

Fix it!

Klær skaper folk, men ofte merker vi at vi som mennesker forandrer oss fortere enn innholdet i klesskapet. I dette interessefaget vil du lære hvordan du med enkle grep kan fikse litt på en utdatert garderobe, bytte klær med en med elev, få bestemors sommerkjole til å passe deg! Grunntanken er gjenbruk. Vi kommer til å besøke loppemarkeder og arrangere bytteparty. Ta med deg symaskina og bli med på å skape noe nytt!

Musikk

På samme måte som man kan fortsette med fysiske interesser i folkehøgskoleåret, så er det også mulig å ta med seg musikken. Det er mange som tidligere har drevet med musikk og sammen kan man skape spennende nye sammensetninger. Skolen har noen instrumenter, og legger til rette for at man kan musisere sammen med andre, eller alene. Livet er musikk og livet trenger musikk!

Politikk

Her blir du utfordret til å argumentere for egne meninger, til å bryne deg mot andres standpunkter og du lærer kunsten å diskutere. Du får også kjennskap til politikeres hverdag gjennom besøk av politikere.
I løpet av valgfag-timene har du også stor mulighet til å påvirke hvilke tema som skal tas opp, enten internt i gruppa, eller noe som er så aktuelt at hele skolen skal delta.
Arrangementplanlegging kommer inn som mulighet til å bli kjent med hvordan organisasjoner og partier arrangement som fanger interesse.

Retrofoto

[Tekst mangler]

Serbisk

Grunnleggende innføring i serbisk språk med hovedfokus på muntlig kommunikasjon, noe grammatikk for å forklare språklige strukturer og innføring i skriftlig språk. Kurset vil også gi en smakebit av serbisk kultur. Ingen forkunnskaper kreves. Serbisk er i all hovedsak det samme språket som bosnisk og kroatisk. Hvis kurset holdes vil det være med lærer som har serbisk som morsmål.

TV / Radio

[Tekst Mangler]

Vaktmesterassistent

[Tekst Mangler]