IT - webutvikling

Visuelle bytes

På Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole er det mange klasser som stiller ut synlige bevis for sin kreativitet eller viser frem sin faglige dyktighet. Klassene Foto, Sosial medieproduksjon og Grafisk design har naturlig nok hatt hevd på veggplass og skjermbilder, men nå har også IT-klassen blitt utfordret til å lage kreasjoner som resten av skolen kan bli imponert av.


Gjengen som oftest skriver kode eller legge strategier for å bli en best mulig gamer har alt laget en animert sandkasse og en infoskjerm for hele skolen. Det er inspirerende å lage noe folk har glede av. Flere produksjoner er ventet over nyttår – blant annet en støymåler, matavfallsvekt og en bordplasserer. – Det er løft for skolen at også IT-klassen bidrar visuelt. De lager mye imponerende kode på websider, men endelig kan de også skryte av arbeidet sitt med skolens inventar.

En gruppe i IT-klassen har sett seg lei på at et av internatene er plaget av støy. Derfor lager de en støymåler som skal loggføre hver gang lyden passerer et visst nivå.
En av gruppene i IT-klassen ønsket at elevene skulle få bedre informasjon gjennom skoleuka. Det har de løst ved å programmere en infoskjerm som skal vise ukeplanen.
IT-klassen lager en programmerer og bygger en Raspberry Pi som skal gi deg en bordplasseringe ved å skanne et RFID-kort.
Share this Post: